SBI Clerk Exam 2012 (27.05.2012) Morning Shift – General Awareness Paper

SBI Clerk Exam 2012 General Awareness Paper of 27/05/2012 Morning Shift. State Bank of India (SBI) Clerical Recruitment General Awareness Paper of Morning Shift. SBI Previous Year Questions, SBI Previous Year Question paper.

Q1) Who was railway minister before Mukul Roy ? Ans:- Dinesh Trivedi

Q2) OPEC summit 2011 held at? Ans:- Vienna

Q3) Who was guest of honour for republic day? Ans:- Yingluck Shinawatra

Q4) What is current CRR? Ans:- 4.75%

Q5) Swabhiman is related to Ans:- financial inclusion

Q6) Ranbir Kapoor won best actor for film ? Ans:- Rock Star

Q7) Who is Chief justice of india? Ans:- S H kapadia

Q8 ) Ranji trophy is related to which sport? Ans:- cricket

Q9) Kiran Desai has written which of the following book ? Ans:- Inheritance of loss

Q10) penalty realed to Ans:- football

Q11) Match the capita? Ans:- Italy – Rome

Q12) What does „D‟ stand for in SDR? Ans:- Drawing

Q13) Russia which is now presently a member will be formally accepted in which group in 2012? Ans:- WTO

Q14) Earth summit 2012 will be held in Ans:- Rio de janeiro

Q15) Aids day is observed on? Ans:- 1 December

Q16) Prez Pratibha Patil term will end on? Ans:- July 2, 2012

Q17) Which agency regulate share market in India? Ans:- SEBI

18) Which agency proposed teaching of financial in school? Ans:-RBI

Q19) Against which country violation of human rights reported? Ans:- Sri Lanka

20) Who Is the president of france? Ans:- Francois hollande

Q21) Who is PM of Tridad Tobago ? Ans:- Kamla Persad Bissessar

Q22) Wasim Jafffer is associated with which sport? Ans:- Cricket

Q23) who got the Nobel peace prize for 2012? Ans:- Tawaakul Karmannn

Q24) which term is related to football ? Ans:- Penalty

Q25) 126 Rafael fighter jets are ordered by which country ? Ans- India

Q26) Which of the following are highlight of union budget ? Ans:- Direct Tax Code (DTC)

Q27) Padma Bhusan Awardee___ Ans:- Homi K. Bhaba

Q28) Gavaskar-Border trophy is releted with India and which country Ans:- Australia

Q29) Who represented India in the recently held India – Russia summit ? – PM Manmohan Singh

Q30) Bussiness correspondent is releted to ? Ans:- Financial inclusion

Q31) India is declared free from which disease? Ans:- Polio

Q32) Term related to Economics? Ans:- Arbitrage

Q33) .GDP divided by National income is equal to ? Ans:-Per Capita Income

Q34) Earthquake measuring instrument ? Ans:- Siesmometer

Q35) Arjun Award is related to Ans:-Sports.

Q36) saving account with insurance benefits? Ans:- value added service

Q37) Which of the following is not the function of RBI?

Q38) Who among the following is the winner of Shooting Championship ?

Q39) New Framework: for Minor and small banks.

Q40) Recently NATO withdraws forces from which country? – Iraq (December 31, 2011)

4 thoughts on “SBI Clerk Exam 2012 (27.05.2012) Morning Shift – General Awareness Paper

  1. ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh yarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr koi ja k 3 june ki ga dekhe its not fair its vry vry vry vry baddddddddddddddddddd ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  2. Yr mera toh 27 mrng shift mein tha nd it was awesm

  3. nice job…according to these answer i can suppose to 33 corrrect and 2 wrong attempt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *